Ελλαδα

Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τα μέτρα

Στις 13:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τα μέτρα που ισχύουν λόγω της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αλλά λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναβλήθηκε για σήμερα στις 13:00.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα προστασίας και η παράταση ή η χαλάρωσή τους, την ώρα που οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν επιδείνωση και τα κρούσματα σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν ως σήμερα

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και σήμερα ήταν τα εξής:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 00:00
  • Πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και καθήμενους
  • Ανώτατο όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι και απαγόρευση μουσικής.
  • Όριο προσέλευσης στα γήπεδα στο 10% της χωρητικότητας, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για τους εργαζόμενους στην εστίαση είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ