- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού οδεύουν προς χαλάρωση από την επόμενη Δευτέρα.
Ολοταχώς προς την χαλάρωσή τους οδεύουν τα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, μπορεί τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν σε πενταψήφιους αριθμοούς αλλά παρατηρείται πτωτική τάση σε αυτά τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα, οι νοσηλείες πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά έχει παρατηρηθεί πως οι ασθενείς της μετάλλαξης Όμικρον χρειάζονται μικρότερο χρόνο νοσηλείας, η οποία είναι αρκετά ελαφρύτερη.
Στο πεδίο των μέτρων τώρα, η κυβέρνηση εξετάζει επισταμένα την σταδιακή χαλάρωσή τους αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2022. Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για πολλές συζητήσεις γύρω από το εν λόγω ζήτημα καθώς ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει δεδομένες προβλέψεις για την πορεία του. Στη βάση, ωστόσο, των διαβουλεύσεων υπάρχουν τα ιατρικά δεδομένα που δείχνουν πως η έξαρση της πανδημίας θα αρχίσει να φθίνει τις επόμενες ημέρες. Ανησυχία προκαλεί μόνο η ύπαρξη της μετάλλαξης Δέλτα σε μικρό αριθμό κρουσμάτων, κάτι που σε περίπτωση εκ νέου διάδοσης επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ.
Από τι κρίνεται η άρση των μέτρων
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε σε σχετικές δηλώσεις πως «εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα» και εξέφρασε την πρόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Φεβρουαρίου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η επιτροπή των επιστημόνων θα αξιολογήσει μέσα στην εβδομάδα τα στοιχεία και τα επιδημιολογικά μοντέλα και θα κάνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο σενάριο της μειωμένης διάδοσης του κορωνοϊού, σε πρώτη φάση θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση την επόμενη Δευτέρα, με το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα να παρατείνεται μέχρι το τέλος του μήνα.
Ακόμα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των φιλάθλων στα γήπεδα με το όριο να αυξάνεται από το 10% στο 20%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανόν να γίνει σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τη νομιμότητα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας
Παίρνουν τη σκυτάλη αύριο τα ΓΕΛ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.