Ελλαδα

Κορωνοϊός-Μέτρα: Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Ημέρα αποφάσεων για ειδικούς και κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα της εστίασης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα
Εστίαση © EUROKINISSI

Ημέρα αποφάσεων για τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι ανησυχεί τους ειδικούς - Ποια είναι τα δύο επικρατέστερα σενάρια.

Αποφάσεις σχετικά με την χαλάρωση ή παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό αναμένεται να λάβουν σήμερα ειδικοί και κυβέρνηση.

Την ώρα που η χώρα συνεχίζει να καταγράφει πενταψήφια κρούσματα και δεκάδες νεκρούς από τον Covid-19, τα μέτρα πέφτουν ξανά στο τραπέζι για να εξεταστεί το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, θα συζητηθούν οι εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση σχετικά με τον οδικό χάρτη των επόμενων εβδομάδων. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί και ανήσυχοι για το γεγονός πως οι θάνατοι και οι νοσηλείες αυξάνονται παρά τη μείωση των κρουσμάτων.

Γι' αυτό και κρίνεται εξαιρετικά πιθανή η παράταση των υφιστάμενων μέτρων πέραν της τρέχουσας εβδομάδας.

Τα δύο σενάρια που τίθενται προς εξέταση

Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων αφορούν την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση καθώς και αυτή του μεγαλύτερου ποσοστού των θεατών στα γήπεδα.

Ειδικότερα, το πρώτο και ως τώρα επικρατέστερο σενάριο είναι τα υφιστάμενα μέτρα να διατηρηθούν για όλο τον Ιανουάριο, δηλαδή να δοθεί μία παράταση έως τις 31/1.

Αυτό σημαίνει πως:

  • Η μουσική στην εστίαση θα παραμείνει κλειστή αλλά και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα 
  • Μόνο καθήμενοι πελάτες θα επιτρέπονται στην εστίαση, 
  • Έξι άτομα ανά τραπέζι

Το δεύτερο σενάριο, που όμως φαίνεται να απομακρύνεται σταθερά, εισηγείται την άρση των μέτρων ως προς τη μουσική στην εστίαση και τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα από την προσεχή Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ