- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ - Τι ζητούν οι φοιτητές (εικόνες)
Έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα
Υπό κατάληψη τελεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Τι ζητούν οι φοιτητές.
Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Ειδικότερα σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΟΠΑ), ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Πέμπτη (13/01) ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις.
Τα αιτήματα των φοιτητών
Οι φοιτητές ζητούν ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.
«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν, ζητώντας «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».
Μεταξύ άλλων, διεκδικούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.
Ο φοιτητικός σύλλογος «Σωτήρης Πέτρουλας»
Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε στη Μάνη και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στη Μέση Εμπορική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε..
Αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή για πολιτικούς λόγους, ενώ είχε εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Συμμετείχε σε φοιτητικές κινητοποιήσεις και αργότερα προσχώρησε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.
Τον Ιούλιο του 1965 ο Σωτήρης Πέτρουλας έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα, η οποία κατέληξε σε σύγκρουση με την αστυνομία.
Το 1975 το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών αποφάσισε να ονομάσει τον σύλλογο φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» και να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.