Ελλαδα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το χάπι κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Το χάπι κορωνοϊού θα διατίθεται σε ασθενείς με Covid-19 στην Ελλάδα, με την πλατφόρμα να ανοίγει μέχρι αύριο Παρασκευή (14/1), όπως είπε η Μίνα Γκάγκα.

Η πλατφόρμα για το χάπι κατά του κορωνοϊού σε ασθενείς με Covid-19 στην Ελλάδα θα έχει ανοίξει μέχρι αύριο Παρασκευή (14/1). Αυτό ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν 230.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, η κα Γκάγκα τόνισε πως «όλα έχουν δοθεί». Και πρόσθεσε: «Ως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση των χαπιών, με τα ίδια κριτήρια».

«Για τα φάρμακα αυτά υπάρχει μια αρχική έγκριση, αλλά όχι γνωμοδότηση. Φαίνεται πως λειτουργούν τα χάπια αυτά. Θα δίνονται από την ίδια Επιτροπή και με τα ίδια κριτήρια και τους ίδιους τρόπους με εκείνα των αντικλωνικών αντισωμάτων.

» Θα πρέπει να υπογράφουν οι ασθενείς για τη λήψη τους, ενώ οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν για την πορεία του ασθενούς. Όπως γνωμοδότησαν και οι γιατροί, δεν προκρίνεται η προμήθεια και άλλων μονοκλωνικών αντισωμάτων για να χορηγηθούν σε ασθενείς» διευκρίνισε.

(από 22.07 και μετά...)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Δύο ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον σε ΜΕΘ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα γνωστοποίησε ότι υπάρχουν δύο ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον σε ΜΕΘ.

«Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο κρούσματα με Όμικρον, τα πρώτα στην Ελλάδα. Το ένα αφορά μια γυναίκα και το δεύτερο μια ασθενή που διασωληνώθηκε για άλλη αιτία και βρέθηκε θετική στη μετάλλαξη Όμικρον. Δεν ελέγχονται όλα τα περιστατικά για το είδος της μετάλλαξης» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο έχουμε θανάτους και στην Ελλάδα από τη γρίπη. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πως η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο, γι' αυτό είναι σημαντικό οι ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, οι τριπλά εμβολιασμένοι έχει αποδειχθεί πως είναι καλά θωρακισμένοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ