Ελλαδα

ΑΠΘ: Νέα κατάληψη μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση

Στην κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτήτρια του ΑΠΘ με κορωνοϊό
Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Νέα κατάληψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΑΠΘ, μετά και την πρωινή εκκένωση παλαιότερης από την ΕΛΑΣ.

Νέα κατάληψη, αυτή τη φορά στην κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά την εκκένωση κατάληψης σε εργαστήριο φαρμακολογίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά, σημειώνεται πως η νέα αυτή κατάληψη έρχεται πως «αντανακλαστική απάντηση στο κατασταλτικό μένος του κράτους», ενώ γίνεται και κάλεσμα για συγκέντρωση.

Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν πως είναι περίπου 40 τα άτομα στο σημείο και δηλώνουν αλληλέγγυοι για τις εκκενώσεις των έτερων καταλήψεων στο Πανεπιστήμιο.

Εκκένωση σε χώρο κατάληψης το πρωί της Τετάρτης 

Ακόμα μία επιχείρηση εκκένωσης νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χώρο που στεγαζόταν σε εργαστήριο Τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής και πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων (9 άνδρες, 6 γυναίκες).

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr, εντός του χώρου, όταν έγινε η επέμβαση της αστυνομίας, υπήρχαν άτομα τα οποία προσπάθησαν να αντιδράσουν απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια όπλα και πυροσβεστήρες.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη νέα κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί ως απάντηση από ομάδες του αναρχικού χώρου στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού, η οποία κρατούσε για 34 χρόνια.

Μάλιστα, αργότερα η ΕΛΑΣ δημοσίευσε και σχετικές εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση. Στα πλάνα αποτυπώνεται η στιγμή που άτομο ανοίγει ένα παράθυρο και χρησιμοποιεί πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών.

Νέα κατάληψη στην κομητεία της ΣΘΕ στο ΑΠΘ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ