Ελλαδα

Λιγνάδης: Παραπέμπεται σε δίκη για τέσσερις βιασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI

Στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς, θα καθίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με το Law&Order.

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς παραπέμπεται ο Δημήτρης ΛιγνάδηςΟμόφωνα οι δικαστές του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι ο επιφανής καλλιτέχνης πρέπει να δικαστεί για τους βιασμούς των τεσσάρων ανδρών, ανηλίκων ή νεαρής ηλικίας, που του καταλογίζονται μετά από καταγγελίες των θυμάτων.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν στο σύνολο της την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να μη γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί που προβάλλει ο προσωρινά κρατούμενος καλλιτέχνης ο οποίος αποδίδει την όλη υπόθεση σε σκευωρία που έχει εξυφανθεί σε βάρος του για καλλιτεχνικούς και πολιτικούς λόγους.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της αποδεχόταν τους λόγους για τους οποίους ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν αποφασίσει την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δικαστικές αρχές κρίνουν πως ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι άτομο «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», κρίση που υιοθετείται και στο βούλευμα του Συμβουλίου το οποίο δέχεται πως σε βάρος του ηθοποιού «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που τον βαρύνει.

Κατά την κρίση των δικαστών ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να εξέλθει από την φυλακή αλλά να παραταθεί η κράτησή του προς αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων. Την ίδια άποψη διατύπωσε και η εισαγγελέας που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο την παραπομπή του, επεσημαίνοντας τα εξής: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί η ημερομηνία που ο καλλιτέχνης θα καθίσει στο εδώλιο του ΜΟΔ.

 

O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραμένει στις φυλακές Τριπόλεως, από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Να θυμίσουμε πως η εισαγγελέας στην πρόταση της προς Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως «αμετανόητο και επικίνδυνο», ενώ παράλληλα είχε προτείνει την παραπομπή του σε δίκη για τέσσερις βιασμούς.

Η εισαγγελέας είχε καταλήξει στο σκεπτικό της πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση

Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων» επισημαίνει η εισαγγελέας στην πρόταση της.

Παράλληλα, εισηγήθηκε την παραμονή του στις φυλακές για ακόμα έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως επισημαίνει η εισαγγελέας «ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 διορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρεται στην πρόταση.

Την ίδια στιγμή, εξετάζοντας λεπτομερώς όλες τις καταγγελίες σε βάρος του, καταλήγει πως «με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβόλαιο σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακρωτήρι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ