Ελλαδα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Καταθέτει σήμερα η δεύτερη ιατροδικαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαία με το πρόσωπο του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου στο Athens Pride
Σημαία με το πρόσωπο δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου στο Athens Pride © Eurokinissi

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Η ιατροδικαστής που συνυπογράφει την έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, καταθέτει σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου με την κατάθεση της ιατροδικαστού Σουλτάνα Μαριανού, που συνυπογράφει την έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Έχει προηγηθεί, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η κατάθεση του κ. Καλογρια, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως ο 33χρονος δεν εμφάνιζε καμία παθολογία και πως ο θάνατός του συνδέεται με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος "έκανε" ένα ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πολλαπλές κακώσεις», όπως τόνισε ο μάρτυρας εξηγώντας πως ο κόσμος το λέει απλά «έμφραγμα και πρόκειται για μειωμένη οξυγόνωση του μυοκαρδίου», είπε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας πολλές φορές ότι από την ενδελεχή εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία «αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί, παθολογικοί, τοξικολογικοί κ.λπ., που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Η εξέταση του κ. Καλογρια είχε διαρκέσει πολλές ώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ανέβει οι τόνοι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων. Ο ιατροδικαστής ήταν κάθετος για τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνυπογράφει με τη συνάδελφό του, που θα καταθέσει σήμερα, και χρειάστηκε να επαναλάβει δεκάδες φορές ότι «η σωρεία κακώσεων από πολλαπλούς μηχανισμούς πρόκλησης είχε συνέπεια την ισχαιμία» και να τονίσει πως η έρευνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ήταν ενδελεχής με πλήρη έλεγχο σε κάθε πιθανό σενάριο. «Ελέγχθηκε τοξικολογικά, ελέγχθηκε και η καρδιακή κατάσταση. Με ασφάλεια λέμε ότι δεν έχει κανέναν άλλον λόγο που να έχει να κάνει με πνευμονικό οίδημα. Δεν είχα δει κάποια παθολογία που να δικαιολογεί το πνευμονικό οίδημα. Επειδή η ιατρική είναι θετική επιστήμη, επιβεβαιώνεται μαθηματικά. Τα τραύματα ήταν αυτά που οδήγησαν εκεί. Δεν λέω πώς προήλθαν τα τραύματα, αυτό είναι θέμα του δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Καλογριάς.

Κατά την προηγούμενη, δεύτερη ημέρα της δίκης, είχε εξεταστεί και μία φίλη του 33χρονου ακτιβιστή, η οποία ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος βρεθεί στο κοσμηματοπωλείο του ενός εκ των κατηγορουμένων, οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον συγκλονιστικό θάνατό του μετά τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ