Απογραφή: Παραιτήθηκαν 500 απογραφείς στην Πάτρα
«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες», λέει ο ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας
Απογραφή 2021: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στην Πάτρα.
Η δυσπιστία για τη διαδικασία της Απογραφής και οι άσχημες συμπεριφορές των πολιτών απέναντι στους απογραφείς, οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία στην Πάτρα.
«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των ‘αρνητών’, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής. Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας, Νίκος Μουρτζούχος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος έχει αγανακτήσει από τη συχνότατη διανομή εντύπων και περνούν τους απογραφείς για πωλητές ή διανομείς εντύπων».
Απογραφή 2021: «Βλέπουμε κόσμο να μην ανοίγει τις πόρτες»
«Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος, ένας από τους απογραφείς που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τέτοιες συμπεριφορές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.