Ελλαδα

Μοσχάτο: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή στον καθηγητή

Είχε συλληφθεί επειδή ζήτησε από το 12χρονο κορίτσι να βγάλει την μπλούζα του και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μοσχάτο - Καθηγητής παρενόχλησε μαθήτρια - Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή
Σχολείο - ΑΡΧΕΙΟ © Pixabay

Καταγγέλια για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτρια από καθηγητή στο Μοσχάτο: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή.

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για τη σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτριας καταδικάστηκε ο καθηγητής από Γυμνάσιο του Μοσχάτου, μετά από απολογία πέντε ωρών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, στον εκπαιδευτικό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ωστόσο καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλλει η μαθήτρια δεν έλαβε ουδέποτε χώρα. «Το περιστατικό αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», είπε ο 45χρονος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία των γονέων του κοριτσιού σύμφωνα με την οποία ο καθηγητής φέρεται να την πλησίασε ενώ εκείνη ήταν μόνη της στην τάξη και αφού άρχισε να την χαϊδεύει στον λαιμό, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ο καθηγητής είχε τεθεί σε αργία.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή στο Μοσχάτο: Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος καθηγητής γυμνασίου σχολείου στο Μοσχάτο συνελήφθη μετά την καταγγελία ότι ζήτησε από το 12χρονο κορίτσι να βγάλει την μπλούζα του και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο.

«Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», αναφέρει στη μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha, ενώ μια μαθήτρια δήλωσε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή, και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

Σύμφωνα με τον Alpha, έχουν καταθέσει κι άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως την προηγούμενη ημέρα λόγω έντονων βλεμμάτων του καθηγητή σε συγκεκριμένα σημεία, είχαν παραπονεθεί στον γυμνασιάρχη και τον είχε καλέσει για νουθεσία, αλλά το επανέλαβε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας στους λογαριασμούς του στα social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ