Ελλαδα

Καθηγητής - Μοσχάτο: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σεξιστικά σχόλια και αιτήματα φιλίας σε μαθήτριες στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύλληψη καθηγητή στο Μοσχάτο: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Σχολείο - ΑΡΧΕΙΟ © kyo azuma/Unsplash

Σύλληψη καθηγητή στο Μοσχάτο για σεξουαλική παρενόχληση: Νέες καταγγελίες για σεξιστικά σχόλια και αιτήματα φιλίας σε μαθήτριες στα social media.

Για σεξουαλική παρενόχληση συνελήφθη ένας 45χρονος καθηγητής γυμνασίου σε σχολείο στο Μοσχάτο, μετά την καταγγελία ότι ζήτησε από το 11χρονο κορίτσι να βγάλει τη μπλούζα του και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο

«Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», αναφέρει στη μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha, ενώ μια μαθήτρια δήλωσε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή, και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

Σύμφωνα με τον Alpha, έχουν καταθέσει κι άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως την προηγούμενη ημέρα λόγω έντονων βλεμμάτων του καθηγητή σε συγκεκριμένα σημεία, είχαν παραπονεθεί στον γυμνασιάρχη και τον είχε καλέσει για νουθεσία, αλλά το επανέλαβε.

Παράλληλα, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας στους λογαριασμούς του στα social media.

Ο 45χρονος, που φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Καθηγητής στο Μοσχάτο - Μακρή: Δεν θα επιστρέψει στην τάξη

Στη σύλληψη του 45χρονου καθηγητή ύστερα από την καταγγελία για παρενόχληση μέσα στην τάξη αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Ενημερώθηκα και εγώ η ίδια το βράδυ της Παρασκευής για το περιστατικό αυτό. Είναι θέματα που το υπουργείο δεν τα συζητεί δημόσια. Παρ' όλα αυτά, η διαβεβαίωση υπάρχει ότι μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, αν θα παραπεμφθεί ή όχι, δεν θα επιστρέψει στην τάξη και αν παραπεμφθεί τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με απόφαση της υπουργού», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ