Ελλαδα

Κ. Σακελλαροπούλου για Sant’Egidio: Διάδρομος ανθρωπισμού

Φέτος, αφίχθηκαν στην Αιώνια Πόλη από την Λέσβο 100 πρόσφυγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Κοινότητα Sant’Egidio, έναν οργανισμό που ασχολείται με τη μετεγκατάσταση προσφύγων.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πριν αναχωρήσει σήμερα από τη Ρώμη, επισκέφθηκε την Καθολική εθελοντική κοινότητα του Σαντ' Ετζίντιο.

Σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της κοινότητας, στο κέντρο της Ρώμης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, μεταξύ των άλλων, με Αφγανούς, Σομαλούς, και Λιβανέζους πρόσφυγες, οι οποίοι μαθαίνουν ιταλικά και παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Πολλοί έφτασαν στη Ρώμη από την Λέσβο, χάρη σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Φέτος, αφίχθηκαν στην Αιώνια Πόλη από την Λέσβο 100 πρόσφυγες. Με τη βοήθεια των ανθρωπιστικών διαδρομών, πάντα, και την ουσιαστική συνεργασία του Σαντ Ετζίντιο, μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η άφιξη άλλων διακοσίων.

Στόχος είναι η πλήρης ένταξή τους στην ιταλική κοινωνία, με επαγγελματική αποκατάσταση και με την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με γονείς μικρών παιδιών, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των δύσκολων συνθηκών των ταξιδιών που αντιμετώπισαν, χρήζουν ακόμη ιατρικής παρακολούθησης.

 «Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ' Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια. Το κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ