- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ως προς τους ανεμβολίαστους μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο» υποστήριξε, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής ενός γενικευμένου lockdown, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το παράθυρο για μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες σε Κρήτη και Μεσσηνία.
Ως προς το κόστος των 10 ευρώ στα rapid test διερωτήθηκε «γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των τεστ ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;».
«Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων» εξήγησε, υπογραμμίζοντας:
«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην κλείσει ξανά. Εμείς τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί ή τους νέους να σπουδάσουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται. Δεν θα γυρίσουμε στους περιορισμούς. Θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία. Στόχος μας είναι να μπούμε σε κανονικότητα» διευκρίνισε.
Τέλος, τόνισε πως «στο τραπέζι» βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων ή κλάδων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.