- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης
Τι ορίζει η ΚΥΑ που αναμένεται εντός της ημέρας
Μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια και υπαίθριους χώρους διασκέδασης.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται μέσα στην ημέρα θα φέρει αλλαγές στην εστίαση και θα ρυθμίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων ως προς τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εν λόγω ΚΥΑ θα ορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι σε αυτούς τους χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Όλοι οι πελάτες σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι καθήμενοι.
Ως προς τους εσωτερικούς χώρους, η είσοδος θα γίνεται με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα διασταυρώνεται δηλαδή κατά πόσο ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει. Ακόμα, στην νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.
Στην αναστολή εργασίας δεν θα προβλέπεται η απόλυση αλλά ούτε το διάστημα ισχύος της αναστολής. Στην ΚΥΑ αυτή, τέλος, θα υπάρχει διάταξη που θα διαχωρίζει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.