Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στο επόμενο 15ήμερο

Μεταδίδεται μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μοναστηράκι με κόσμο © Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Για την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα μέσα στις επόμενες 15 μέρες έκανε λόγο ο Καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης © Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Για την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα μέσα στις επόμενες 15 μέρες έκανε λόγο ο Καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, όπως είπε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

«Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι», τόνισε ο καθηγητής, εξηγόντας ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη μεταδίδεται από σε άτομο μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά.

Όσο για την εξάπλωση των κρουσμάτων, ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει ότι στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα, ενώ τον Αύγουστο εκτίμησε ότι ο μέσος όρος θα φτάσει γύρω στα 3.430 κρούσματα.

«Το επιδημιολογικό φορτίο σημειώνει ανοδική πορεία και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η αύξηση αυτή ήταν πολύ πιο γρήγορη από προηγούμενες που έχουν καταγραφεί και οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα όσο και στη χαλάρωση των μέτρων.

H μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα σε αριθμούς

Την ίδια στιγμή, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο αγγίζουν τα 1.997, με τα 1.022 να εντοπίζονται στην Αττική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 είναι 141.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας δήλωσε ότι θα τελειώσουμε του χρόνου με τον κορωνοϊό και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε επαγγέλματα.

Συνολικά στην Ελλάδα, μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, είχαν εντοπιστεί 121 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στις παρακάτω περιοχές: 

  • Στο Ηράκλειο Κρήτης όπου καταγράφηκαν 28 νέα και συνολικά έχουν ανιχνευθεί 58.
  • Στο Ρέθυμνο όπου καταγράφηκαν 3 νέα.
  • Στην Αττική όπου καταγράφηκαν 31 νέα και συνολικά έχουν ανιχνευθεί 39.
  • Στο Ελευθέριος Βενιζέλος, πύλη εισόδου της χώρας, όπου καταγράφηκαν 3 νέα και συνολικά έχουν ανιχνευθεί 4.
  • Στην Αργολίδα, τη Λάρισα και την Χαλκιδική όπου καταγράφηκε από ένα νέο.
  • Στη Θεσσαλονίκη όπου έχουν ανιχνευθεί συνολικά 5.
  • Στη Μαγνησία όπου έχουν ανιχνευθεί συνολικά 4.
  • Στην Πάρο όπου έχουν ανιχνευθεί συνολικά 2.
  • Σε Αχαΐα, Κόρινθο, Βοιωτία και Εύβοια όπου έχει ανιχνευθεί από ένα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ