Ελλαδα

Βατόπουλος: Πιο μεταδοτικές, λιγότερο παθογόνες οι μεταλλάξεις

«Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις», δήλωσε ο καθηγητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τις μεταλλάξεις και τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για την μετακίνηση των πολιτών.

O καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και σημείωσε ότι «οι κλώνοι που επικρατούν συνήθως είναι πιο μεταδοτικοί και λιγότερο παθογόνοι». 

«Ο ιός μπορεί να εξασθενήσει. Οι κλώνοι που επικρατούν συνήθως είναι πιο μεταδοτικοί και λιγότερο παθογόνοι. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να μείνει όπως η γρίπη» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βατόπουλος και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να μην αφήνουν ανοιχτό χώρο στις μεταλλάξεις να αναπτυχθούν. 

«Το θέμα είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, θα έχουμε μεταλλάξεις, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Δε διαφωνώ με τα μέτρα, απλώς δεν θα πρέπει να περνάνε ότι είναι κάτι το εκδικητικό, ότι δηλαδή αφού δεν εμβολιάζεσαι, θα σε τιμωρήσω», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες (1/7) ο Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών στα νησιά. 

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κάθε μέρα γίνονται 100.000 εμβολιασμοί, δηλαδή 500.000 εβδομαδιαίως. Στους 500.000 ανθρώπους στατιστικά κάτι θα συμβεί. Κάποιος θα πάθει έμφραγμα, κάποιος θα λιποθυμήσει. Γι' αυτά δεν ευθύνεται ο εμβολιασμός. Οι υγειονομικές αρχές έχουν την ευθύνη να ξεδιαλύνουν αυτά τα περιστατικά, να απαντούν αμέσως ώστε να φαίνεται αν και πόσες πραγματικές παρενέργειες έχουμε», είπε ο καθηγητής. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ