Β. Κικίλιας: Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί
Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε το μεσημέρι στα Χανιά
Ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε μήνυμα από τα Χανιά για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.
Το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού έστειλαν από κοινού, το μεσημέρι, από τα Χανιά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα και ο περιφερειάρχης Κρήτης.
Από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας στην Κρήτη, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να προσκαλέσουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «δίνουμε την δυνατότητα πλέον με τις κινητές μονάδες του υπουργείου, όπου χρειάζεται, σε χωριό, σε κοινότητα, σε ορεινή περιοχή, να γίνουν εμβολιασμοί».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό ομάδων του πληθυσμού που έχουν αδυναμία μετακίνησης, με το μονοδοσικό εμβόλιο και από ιδιώτες γιατρούς.
Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε δώρο της επιστήμης το εμβόλιο και για μια ακόμα φορά απεύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούμε πλέον να κρατάμε τον κόσμο μέσα, πρέπει να κινηθεί η κοινωνία, η οικονομία, ο τουρισμός και αυτό θα γίνει με το δώρο της τεχνολογίας και της επιστήμης που έχουμε πλέον μετά από 12 μήνες, που είναι το εμβόλιο».
Από τα Χανιά, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη που αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχει υπερεπάρκεια εμβολίων.
Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι το ταχύτερο δυνατόν, επεσήμανε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα της απόφασης για τον εμβολιασμό πολιτών από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ .
«Θέλω να κάνω μια έκκληση:πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα. Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί την Κρήτη. Δεν αντέχει η οικονομία μας, οι επιχειρήσεις μας, για δεύτερη φορά να κλείσουν. Είναι στο χέρι μας να πείσουμε συγγενείς και φίλους να πάνε να εμβολιστούν το συντομότερο δυνατόν. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε στην πρωτοπορία πάρα πολλές φορές. Σήμερα, πρέπει να βρεθούμε στην πρωτοπορία που θα διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης και βεβαίως την υγεία όλων», είπε η κ. Μπακογιάννη.
Κάλεσμα προς όλους να εμβολιαστούν έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, τονίζοντας ιδιαίτερα, ότι μέσα από τον εμβολιασμό διασφαλίζεται η υγεία και η οικονομία του τόπου.
Όπως ανέφερε, «εμβολιαζόμαστε, δεν ακούμε τις φωνές της ανευθυνότητας, ακούμε τις φωνές της σοβαρότητας, της επιστήμης και της ευθύνης».
Ο κ. Βολουδάκης επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και όπως είπε, «πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη, που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Και ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, είναι αυτό το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο».
Ο κ. Διγαλάκης κάλεσε τους πολίτες να ακούνε τους επιστήμονες και τις υπεύθυνες φωνές, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε κάποιες περιοχές των Χανίων.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς.
Ο κ. Κικίλιας αυτή την ώρα συμμετέχει σε κλειστή σύσκεψη φορέων της Περιφερειακής Ενότητας, που πραγματοποιείται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών για επέκταση του προγράμματος εμβολιασμών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Σε μία από τις επιθέσεις, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, τραυμάτισαν υπάλληλο καταστήματος με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου των Μαλγαρών ως γνωστόν βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης
Στο σημείο 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα
Οδηγίες αυξημένης ασφάλειας από το ΥΝΑΝΠ μετά τα πλήγματα σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια
Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία και οι γιοι του Παύλος και Νικόλαος
Επτά αγρότες κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος της ΕΕ επέστρεψαν χρήματα και καταδικάστηκαν με μειωμένες ποινές
Άφησε ξεχωριστό στον καλλιτεχνικό και τοπικό κόσμo
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.