Ελλαδα

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 9,5 εκατομμύρια

Αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι
Το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 9,5 εκατομμύρια από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία»

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στην Ελλάδα, με χιλιάδες δόσεις από εμβόλια να χορηγούνται σε πολίτες το τελευταίο 24ωρο. Από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν γίνει 9.560.592 εμβολιασμοί κατά της covid-19. Όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 75.190 εμβολιασμοί.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό 15-17 ετών άνοιξε σήμερα Πέμπτη (15/7), την ώρα που στο τραπέζι έχει τεθεί το θέμα που αφορά στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, όπως γνωστοποίησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στο emvolio.gov.gr, 5.364.957 εμβολιασμοί αφορούν μία δόση (+32.377 το τελευταίο 24ωρο) και 4.486.033 είναι ολοκληρωμένοι (+47.307).

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε μήνυμά του στους νέους, ανέφερε: «Μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια». Στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων το 1/3 αφορά σε νέους.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού ο Γκίκας Μαγιορκίνης, απηύθυνε νέα έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών κατά της covid-19, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται.

emvoliasmoi-ellada-stoixeia.jpg

Οι πίνακες με τους εμβολιασμούς ανά περιοχή στην Ελλάδα

Στο emvolio.gov.gr υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες με τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 ανά περιοχή τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά.

emvoliasmoi-ellada.jpg

emvoliasmoi-ellada-.jpg

ellada-emvoliasmoi.jpg

emvolia-emvoliasmoi-ellada.jpg

emvolia-emvoliasmoi-ellada-koronoios.jpg

koronoios-emvolia-emvoliasmos.jpg

emvoliasmoi-koronoios-ellada.jpg

emvoliasmoi-ellada-emvolia-koronoios.jpg

emvolia-emvoliasmoi-ellada-koronoios-.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ