Ελλαδα

Εμβολιασμός 15-17 ετών: Την Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα

Με εμβόλιο Pfizer - Καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών © EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών με εμβόλιο Pfizer στην Ελλάδα ξεκινά, με την πλατφόρμα των ραντεβού να ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών έγιναν σήμερα Δευτέρα (12/7) από το Υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού. Ο εμβολιασμός των 15-17 ετών θα γίνεται με εμβόλιο Pfizer και έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό εφήβων γίνονται την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται στην Ελλάδα.

Στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας μίλησαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού, που ίσχυε όταν κάποιος ακύρωνε δύο φορές προγραμματισμένη επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Εμβολιασμός 15-17 ετών για κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πώς κλείνετε το ραντεβού

Την ανακοίνωση για τον εμβολιασμό σε εφήβους 15-17 ετών έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr. Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxisnet. Το ραντεβού μπορεί να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Την ημέρα του εμβολιασμού, τα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών, θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

(Από 11.30 και μετά...)

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ