Ελλαδα

102.556 εμβολιασμοί για κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο | 25.06.2021

Τα στοιχεία από την «επιχείρηση Ελευθερία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Εμβολιαστικό κέντρο
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πόσοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr - Αναλυτικά τα στοιχεία

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ξεπέρασαν τις 100.000 σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021. Συγκεκριμένα, στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας έγιναν 102.556 εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τα νέα διαθέσιμα στοιχεία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 102.556 εμβολιασμοί. Από την αρχή των εμβολιασμών έχουν χορηγηθεί 7.925.253 δόσεις των εμβολίων. Με τουλάχιστον 1 δόση έχουν εμβολιαστεί 4.678.468 (+36.579) και με δύο δόσεις 3.461.165 πολίτες (+71.105).

covid19.jpg

covid192.jpg

Κικίλιας για μετάλλαξη Δέλτα: Ασφαλείς όσοι έχουν εμβολιαστεί

Την ανησυχία του για την ινδική μετάλλαξη, τη μετάλλαξη Δέλτα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, τονίζοντας ότι ασφαλείς είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί. 

«Ασφαλείς είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι ασφαλείς και κινδυνεύουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.  Νομίζω ότι πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να μιλήσει ένας Υπουργός Υγείας για την κατάσταση. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε πολύ υψηλό επίπεδο, με μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πλέον εμβολιαστεί. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Από τη στιγμή που η Επιστήμη έχει δώσει όπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι κρίμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας και αυτή η μετάλλαξη πράγματι αποτελεί έναν κίνδυνο», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και απάντησε στο ενδεχόμενο οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί. 

«Οι εμβολιασμοί παντού στο κόσμο είναι προαιρετικοί και αυτό έχει καταστεί σαφές. Από εκεί και πέρα, εκεί που τίθενται θέματα Δημόσιας Υγείας, σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, που υπάρχουν μεγάλης ηλικίας συμπολίτες μας που κινδυνεύουν από τον ιό, πρέπει οι επαγγελματίες υγείας να σέβονται πρώτα και πάνω από όλα το λειτούργημα το οποίο επιτελούν. Στην Ελλάδα έχουμε δείξει πολύ υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό και αλληλεγγύη και θεωρώ ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι σε αυτές τις κινήσεις και τις αποφάσεις που θα θωρακίσουν τη Δημόσια Υγεία»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ