Ελλαδα

Έγκλημα - Γλυκά Νερά: Όλες οι εξελίξεις - Τα λάθη των κακοποιών

«Ανοίγουν» οι φάκελοι παλαιότερων υποθέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Κάρολαϊν

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, δίπλα στην κούνια του μωρού της, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Έγκλημα - Γλυκά Νερά: Όλες οι εξελίξεις

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της. 

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών "ξεσκονίζουν" φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

 ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο διεθνής Τύπος

Για δεύτερη ημέρα ο διεθνής Τύπος και ειδικά τα Βρετανικά ΜΜΜ, καθώς η 20χρονη κοπέλα ήταν βρετανικής καταγωγής, αναφέρονται με λεπτομερείς περιγραφές στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. 

Οι εικόνες της Κάρολαϊν με την οικογένειά της είναι σήμερα πρώτο θέμα στην Mirror, ενώ και η Daily Mail αλλά και στην Telegraph, αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η New York Post αλλά και στο Fox News, αλλά και το πρακτορείο Reuters, μετέδωσαν σχετικά ρεπορτάζ. 

typos.jpg

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Mirror: Βασάνισαν την 20χρονη μητέρα μέχρι θανάτου μπροστά στο 11 μηνών κοριτσάκι της σε μια απίστευτης βαρβαρότητας ληστεία στην Ελλάδα. 

mirror.jpg

bretanika3.jpg

«Το μωρό είδε τη μητέρα του να δολοφονείται» είναι ο τίτλος στη βρετανική «Daily Mail», την ώρα που η βρετανική «Sun» γράφει ότι διαρρήκτες σημάδεψαν στο κεφάλι μωρό και βασάνισαν μέχρι θανάτου την 20χρονη μητέρα.

bretanika.jpg

Η βρετανική «Mirror» έγραψε ότι 20χρονη Βρετανίδα μητέρα δολοφονήθηκε μπροστά στην κορούλα της, όταν διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι στην Ελλάδα, ενώ η «Telegraph» ανέφερε: «Νεαρή μητέρα δολοφονήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια του μωρού της στην Ελλάδα».

bretanika2.jpg

Τι δήλωσε ο σύζυγος της 20χρονης που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό. Να μην συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», δήλωσε έξω από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος σύζυγος της 20χρονης Κάρολαϊν.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό - Θα τους πιάσει η αστυνομία»

Ο 32χρονος πιλότος περιέγραψε στις αρχές όσα συνέβησαν στο σπίτι του περίπου στις 04:30 σήμερα το πρωί. «Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια “που είναι τα λεφτά ρεˮ. Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου». 

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους φονιάδες της 20χρονης Καρολάιν | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 11/5/2021

Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά. Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται, τα εξής: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Αναφερόμενος στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη δήλωσε τα εξής:

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ότι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».

ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός και φαινόταν πως ήταν αρχηγός γιατί έδινε τις εντολές. Όπως είπε ο 32χρονος μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε. Οι δράστες μπήκαν στην μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το μωρό, λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπόγειου από την πίσω πλευρά.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στην συνέχεια ανέβαιναν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντας τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας. Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το μωρό στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα. Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης μάνας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες. Οι δράστες όμως κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου την στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν. Ό 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100». Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του. Σημειώνεται ότι εξωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες.

Στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ