Ελλαδα

Άγιο Φως: Άφιξη σε Αθήνα το απόγευμα χωρίς τιμές αρχηγού κράτους

Έρχεται στην Ελλάδα από το Ισραήλ με το κυβερνητικό αεροσκάφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Άγιο Φως στην Αθήνα - Η άφιξη του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Το Άγιο Φως στην Αθήνα - Η άφιξη του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Το Άγιο Φως έρχεται με ταπεινότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στην Αθήνα σήμερα Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 για την Ανάσταση.

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με την προσήκουσα ευλάβεια και ταπεινότητα, έρχεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα σήμερα Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021, στις 18.30 το απόγευμα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα έγινε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με κόσμο.

Φέτος η Ανάσταση είναι διαφορετική, με υγειονομικά μέτρα στις εκκλησίες, το «Χριστός Ανέστη» να ψάλλεται στις 21.00 και τους πιστούς στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών με διπλή μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, μετέβη με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν από την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Ο κ. Βλάσης θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» τόνισε σε πρόσφατη δήλωσή του ο Κώστας Βλάσης.

Μεταφορά του Αγίου Φωτός με απλότητα και σεμνότητα

Την ίδια ώρα είναι έτοιμος ο σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς εφέτος, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 21.00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στόχος είναι αυτό να συμβεί και τα επόμενα χρόνια -να έρχεται δηλαδή στην Ελλάδα το Άγιο Φως με απλότητα και σεμνότητα χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ