Ελλαδα

Εμβολιασμός - AstraZeneca: Νωρίτερα από 12 εβδομάδες η β' δόση

Πόσο καιρό μετά την πρώτη δόση μπορεί να γίνει αυτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο AstraZeneca για τον κορωνοϊό - Εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό
Εμβόλιο AstraZeneca για τον κορωνοϊό - Εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό © EPA

Με το εμβόλιο της AstraZeneca υπάρχει η δυνατότητα η δεύτερη δόση να γίνεται πριν από τις 12 εβδομάδες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, όπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Εκτενής αναφορά στο εμβόλιο AstraZeneca έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου στη live ενημέρωση για τον εμβολιασμό τη Δευτέρα (26/4).

Μεταξύ άλλων ανέφερε και ποια είναι τα νεότερα δεδομένα για τις εγκύους και όσες σχεδιάζουν να τεκνοποιήσουν πριν κάνουν τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ξεκαθάρισε ότι «αν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες και μετά τις 8 από την πρώτη δόση, και συντρέχουν λόγοι, μπορεί να το κάνει».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολίου». Παράλληλα, η κα Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ασφαλές, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πως έχουν καταγραφεί 7,8 σοβαρές θρομβώσεις/1 εκατ. δόσεις μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης ανακοινώθηκε επίσης ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44, αποκλειστικά με εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ