- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί θα εμβολιαστώ με AstraZeneca
Θα κυνηγήσω αντίστροφα προς την τάση το AstraZeneca, με τον έστω και ελάχιστο συμβολισμό. Είναι ζήτημα αισθητικής του ορθολογισμού
Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης εξηγεί γιατί αδημονεί να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού
Κανένας άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να παίζει τα στοχαστικά μοντέλα στα δάχτυλά του. Και επίσης όλοι έχουν δικαίωμα να ανησυχούν όταν τα media κινδυνολογούν επί παντός του επιστητού. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Η AstraZeneca έβγαλε όνομα. Στην αρχή για τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες της ΕΕ, μετά για τις απειροελάχιστες θρομβώσεις. Οι αετoνύχηδες (sic) του διαδικτύου έχουν συσχετίσει εδώ και καιρό τις αποστάσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου εμβολίου και δεν το επιλέγουν.
Αν βέβαια συγκρίνει κανείς αυτή τη φοβία, με το παράλογο αντιεμβολιαστικό κίνημα απέναντι στο εμβόλιο της γρίπης πριν λίγο καιρό, ίσως να τη θεωρήσει φυσιολογική. Βέβαια η δεισιδαιμονία της ανθρώπινης ψυχής, η καχυποψία του «μητρικού» ενστίκτου έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και το self test υιού μαθητή. Η επικοινωνία στο θέμα αυτό δεν ήταν ισχυρή. Κανείς δεν εξήγησε επαρκώς. Ίσως δεν ήταν και εύκολο. Πάντως σήμερα πεθαίνουν από κορωνοϊό στις μεγάλες ηλικίες μόνο οι ανεμβολίαστοι. Όποιος ξέρει λίγα και στοιχειώδη μαθηματικά καταλαβαίνει ότι οι στατιστικές των παρενεργειών δεν τον αφορούν προσωπικά. Μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να τον πατήσει αυτοκίνητο ή να πέσει το αεροπλάνο. Και επίσης η μισή Μεγάλη Βρετανία εμβολιάστηκε με AstraZeneca. Και η Μέρκελ φαίνεται να το προτίμησε σε μια κίνηση εμβληματικού εμβολιασμού. Τη δεκαετία τη κρίσης η χώρα βρέθηκε αιχμάλωτη των κάθε λογής ψεκασμένων. Συγκρίνοντας με τότε, μάλλον είμαστε καλύτερα σήμερα, αν και το θέμα του εμβολίου αφορά και τον προσωπικό υπαρξιακό πυρήνα του καθενός.
Οι νέοι 30-49 ετών θα κληθούν να εμβολιαστούν και με AstraZeneca. Ελπίζω με ισχυρό ορθολογισμό και αυτοπεποίθηση να το πράξουν. Κι εγώ θα σπεύσω συνειδητά επιδιώκοντας το AstraZeneca και το γράφω δημόσια. Τα fake news είναι η νέα μόδα. Ο λαϊκισμός μάς πήρε μπάλα μια ολόκληρη δεκαετία. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα αφήγημα ορθολογισμού, τεχνοκρατισμού και επιστημονοσύνης, όσο κι αν δεν αρέσει στους εραστές του πολιτικού λυρισμού. Η χώρα πήγε καλά με την πανδημία. Έγιναν και λάθη. Δεν θα μπορούσε να μη γίνουν. Ωστόσο, τώρα πάμε με οδικό χάρτη ανοίγματος. Ας το πιστέψουμε και ας τα καταφέρουμε.
Έτσι κι εγώ περιμένω με αδημονία στις 24 Απριλίου να ανοίξει διαδικτυακή φόρμα του εμβολιασμού για τους νεαρούς μεσήλικες 50-55. Θα κυνηγήσω αντίστροφα προς την τάση το AstraZeneca, με τον έστω και ελάχιστο συμβολισμό. Είναι ζήτημα αισθητικής του ορθολογισμού. Εξάλλου θέλει γενναιότητα και στιλ η ζωή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά η σύζυγος του πρωθυπουργού
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Δημοσίευμα παρουσίαζε την κόρη του πρωθυπουργού να έχει επιστρέψει με ιδιωτικό τζετ και κόστος 50.000 ευρώ
Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.