Ελλαδα

Λινού: Σωτηρία η μετακίνηση το Πάσχα - Διαφορετικές ώρες Ανάσταση

«Μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων, είναι διχαστική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ © (EUROKINISSI)

Υπέρ της δυνατότητας των πολιτών να μετακινηθούν και εκτός νομού τις ημέρες του Πάσχα, τοποθετείται η Αθηνά Λινού

Καθώς αναμένονται την Παρασκευή οι αποφάσεις των ειδικών για τα μέτρα στη διάρκεια του Πάσχα και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης τη μεγάλη Εβδομάδα, οι επιστήμονες αναδεικνύουν το γεγονός ότι το ιικό φορτίο είναι υψηλό στη χώρα, αλλά και ότι το ΕΣΥ δέχεται καθημερινά τεράστια πίεση. Επιπλέον, τοποθετούνται σχετικά με τα μέτρα και ιδιαίτερα αυτό της απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό και κατά πόσο πρέπει να ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα.

«Σωτήρια» χαρακτήρισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λινού, τη δυνατότητα να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν το Πάσχα, καθώς «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο», ενώ σχετικά με την ανάσταση η κ. Λινού πρότεινε ανάσταση σε διαφορετικές ώρες «για να διασπαρεί ο κόσμος, να μην είμαστε όλοι μαζί».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στη συνέχεια ανέφερε: «Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει». Επιπλέον, τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία είναι λογικό να έχουν κουραστεί, ωστόσο «όσο πιο υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς και αν όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων είναι διχαστική.

«Το πρόβλημα είναι ότι διχαζόμαστε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι η διχόνοια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που είναι κοινός για όλους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ