cover_photo1.jpg
Ελλαδα

Αφιέρωμα: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Η ATHENS VOICE γιορτάζει με ένα συλλεκτικό τεύχος αφιερωμένο στη μεγάλη εθνική μας επέτειο, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ελλάδα γιορτάζει την ιστορία της, την πορεία μιας χώρας που από μικρή επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έγινε μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη χώρα. Στο συλλεκτικό τεύχος της ATHENS VOICE συζητάμε, ερμηνεύουμε το παρελθόν για να προβλέψουμε, να οργανώσουμε, να εμπνευστούμε το μέλλον. Πώς θα είναι η Ελλάδα στα επόμενα 100 χρόνια; Ποια χώρα θέλουμε να ζήσουμε; Ποια είναι αυτά που μας ενώνουν; Ένα τεύχος αφιερωμένο σε όλα αυτά που μας κάνουν περήφανους πολίτες της ίδιας χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Κώστας Κωστής, Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, και μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Κώστας Κωστής: Η εξ αποκαλύψεως αλήθεια των ιστορικών

«Στην Ελλάδα το “ιερατείο” των ιστορικών υποστηρίζει ότι η Ελληνική Επανάσταση ανήκει στην Εποχή των Επαναστάσεων... Προσπαθεί να απορρίψει κάθε προσπάθεια να αναγνωριστούν στο ελληνικό κράτος επιτεύγματα και επιτυχίες»

Διονύσης Σιμόπουλος
Ο Διονύσης Σιμόπουλος για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

«Αν δεν συνεχίσουμε την ανάπτυξη της επιστήμης και τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας, γρήγορα θα ταφούμε κάτω από το βάρος των προβλημάτων μας, γιατί η επιστήμη του σήμερα είναι η λύση του αύριο»

Δειτε περισσοτερα