Ελλαδα

Αυτή η φωτογραφία δείχνει την πραγματική κατάσταση της πανδημίας

Από τον Ευαγγελισμό, χθες το βράδυ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουρά τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Ουρά τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» © Constantina Romana/FaceBook

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα ασθενοφόρα να καταφθάνουν συνεχώς και τις κλίνες να έχουν πληρότητα 100%.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει την είσοδο του Ευαγγελισμού πλημμυρισμένη απο ασθενοφόρα αποκαλύπτει με τον πιο δυνατό τρόπο σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας, σε πόσο επικίνδυνα επίπεδα  έχει φθάσει η εξάπλωση της πανδημίας. Τη φωτογραφία έβγαλε χθες, Κυριακή 21 Μαρτίου, γιατρός αναισθησιολόγος του Ευαγγελισμού, που σημειώνει στη σελίδα της στο fb: Γενική εφημερία... Ώρα 20.30... Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει...

Μέχρι τις 06:00 ήταν 180 οι εισαγωγές στον Ευαγγελισμό των ασθενών, εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με Covid-19, όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ,ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ήταν συνολικά 201 οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό που έγιναν στα νοσοκομεία της Αττικής στην τελευταία εφημερία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε - μιλώντας στην ΕΡΤ - πως αυτή η εικόνα που δημοσιεύεται από τον Ευαγγελισμό επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου εδώ και 2-3 εβδομάδες, ενώ προειδοποίησε πως θα συνεχιστεί η αύξηση νοσηλευομένων και τις επόμενες μέρες.

 

 

 

Διοικητής Ευαγγελισμού: Δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ

Καμία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ δεν υπάρχει στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Ο κ. Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί το νοσοκομείο κατά τη χθεσινή του εφημερία. «Νομίζω ότι η εικόνα τα λέει όλα», είπε ο διοικητής για τη φωτογραφία που βρήκε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά στην αυλή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Ευαγγελισμού, δυο ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή για νοσηλεία στην εντατική. «Το θέμα θα έχει επιλυθεί εντός της ημέρας», είπε και εξήγησε ότι καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες, θα χρειαστεί να αυξηθούν οι κλίνες του νοσοκομείου για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι εχθές, μέσα σε μερικές ώρες, τα θετικά και τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 100, ενώ σε μια μέση 24ωρη εφημερία φτάνουν περίπου τα 75.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή τη στιγμή με όσα γίνονται, να υπάρχουν γιατροί που να μην είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι όλοι γιατροί. Δεν υπάρχουν ιδιώτες και γιατροί του δημοσίου», τόνισε ο κ. Γρηγορόπουλος σχετικά με την επιστράτευση ιατρών και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των γιατρών που απαιτείται δεν είναι εξαιρετικά μεγάλος, ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί ο ιατρικός κόσμος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ