Ελλαδα

Παπαευσταθίου (ΕΚΑΒ): 7.500 διακομιδές σε 17 ημέρες με ασθενοφόρα

Ξεπερνούν τις 200 οι ημερήσιες διακομιδές στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραυματιοφορέας με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό δίπλα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Τραυματιοφορέας με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό δίπλα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν γίνει 7.500 διακομιδές με ασθενοφόρα ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Για τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται με τον κορωνοϊό στην Αττική μίλησε ο Νίκος Παπαευσταθίου.

Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ ανέφερε ότι τις τελευταίες 17 ημέρες έγιναν 7.500 διακομιδές με ασθενοφόρα. Σχεδόν οι μισές αφορούσαν στην Αττική.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε «μαύρο» ρεκόρ στην Αττική με 1.701 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Νέο αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 κατέγραψαν και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (630 συνολικά). Συνολικά, σε όλη τη χώρα επιβεβαιώθηκαν 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού -αριθμός που αποτελεί επίσης νέο αρνητικό ρεκόρ.

Ο Βασίλης Κικίλιας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο Σύστημα Υγείας και ξεκαθάρισε ότι αν μέσα στις επόμενες 48 ώρες δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί στο κάλεσμα για ενίσχυση στα δημόσια νοσοκομεία, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε επίταξή τους.

ΕΚΑΒ: 61.000 διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό

Με τον υπουργό Υγείας να επιβεβαιώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης περνά στην επόμενη φάση, ο Νίκος Παπαευσταθίου γνωστοποίησε ότι μέσα σε έναν χρόνο (Μάρτιος 2020 - Μάρτιος 2021) πραγματοποιήθηκαν 61.000 διακομιδές ασθενών, εκ των οποίων οι 100 με αεροδιακομιδή.

Τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 200 νέα περιστατικά Covid μεταφέρονται καθημερινά σε νοσοκομεία στην Αττική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ