Ελλαδα

Ευαγγελισμός: Ουρές από τα ασθενοφόρα στη νυχτερινή εφημερία

Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο
Ασθενοφόρο © EUROKINISSI

Ολοένα και δυσκολότερες είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου η πληρότητα «αγγίζει» το 100% και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σχεδόν μηδενικές.

Ουρά σχημάτιζαν τα ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τη νυχτερινή εφημερία.

Μέχρι τις 06:00 ήταν 180 οι εισαγωγές των ασθενών, εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με Covid-19, όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ, ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ήταν συνολικά 201 οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό που έγιναν στα νοσοκομεία της Αττικής στην τελευταία εφημερία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε - μιλώντας στην ΕΡΤ - πως αυτή η εικόνα που δημοσιεύεται από τον Ευαγγελισμό επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου εδώ και 2-3 εβδομάδες, ενώ προειδοποίησε πως θα συνεχιστεί η αύξηση νοσηλευομένων και τις επόμενες μέρες.

asthenoforo.jpg

Το Υπ. Υγείας προχωρά σε επίταξη ιδιωτών ιατρών- Δήλωση Κικίλια

To Υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίταξη ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας ανακοινώνει την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».  

Η ανακοίνωση Κικίλια

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

» Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ