Ελλαδα

Lockdown-Σαββατοκύριακα: Πληροφορίες για παράταση κυκλοφορίας

Φόβοι από μερίδα λοιμωξιολόγων για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπα lockdown 2021 // χαμηλή η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας
Στιγμιότυπα lockdown 2021 // χαμηλή η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ένα μέτρο που φαίνεται να «κλειδώνει» στη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είναι η παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεχίζει τη συνεδρίαση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο μέτρο που κλείδωσε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι oι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ και όχι έως τις 7 το βράδυ, όπως μέχρι τώρα. Ανακοινώσεις και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Πιθανές αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Αν τελικά γίνει η αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, αναμένεται αλλαγή και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα κλείνουν πλέον στις 20:30 και όχι στις 18:30. Σημειώνεται ότι σήμερα, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν το Σάββατο στις 18:30. Αν το μέτρο επεκταθεί και τις καθημερινές για όλη την Επικράτεια, δηλαδή και για τις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» που σήμερα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00, τότε τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να κλείνουν στις 20:30 παντού.

Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν ανήκουν στο «βαθύ κόκκινο» τα σούπερ μάρκετ τις καθημερινές κλείνουν έτσι κι αλλιώς στις 20:30, αφού η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21:00. Επομένως, για αυτές τις περιοχές δεν αλλάζει κάτι για τις καθημερινές.

Φόβοι για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης»

Ενστάσεις διατυπώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μερίδα λοιμωξιολόγων στη διακηρυγμένη κυβερνητική πρόθεση για «βαλβίδες αποσυμπίεσης» φοβούμενοι υπερβολική χαλάρωση της βαλβίδας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να «ξεκλειδώσουν» κάποιοι περιορισμοί, γνωρίζοντας την κόπωση των πολιτών. Αρκετοί λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, προβληματίζονται, και στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχουν πέσει στο τραπέζι διαφορετικές θέσεις. 

«Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα», επεσήμανε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον Θέμα FM. Στην ουσία η κ. Πελώνη έκανε τη διάκριση μιλώντας για προσαρμογές με στόχο την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα». Όπως είπε η κ. Πελώνη «Μιλάμε άρα για στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ