Ελλαδα

Μαρκουλάκης: Ο καθένας να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του

«Μου μεταφέρουν απίστευτα ψεύδη για μένα - Δεν με αγγίζουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης © EUROKINNISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του», τονίζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Θέση για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου πήρε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, υποστηρίζοντας πως, σε κάθε περίπτωση, «κάθε άνθρωπος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του». Μιλώντας στο «Κ» της «Καθημερινής», ο κ. Μαρκουλάκης υποστηρίζει πως αν γινόταν μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού θα είχε το θάρρος να το καταγγείλει.

«Αυτά τα πράγματα, οι σεξουαλικές δηλαδή κακοποιήσεις, γίνονται κυρίως εν κρυπτώ, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσεις ή να υπερασπιστείς κάποιον με απόλυτο τρόπο», ανέφερε και συνέχισε περιγράφοντας πως κάποτε μια συνάδελφός του, ηθοποιός, του μετέφερε μια ιστορία άσχημης συμπεριφοράς από σκηνοθέτη.

«Όταν μπήκα στη μέση, το ίδιο το άτομο μου είπε να μην ανακατευτώ. Όπως και για τους καταγγέλλοντες υπήρχε δυσκολία να μιλήσουν για διάφορους λόγους, έτσι δεν είναι απλό και για τους τρίτους».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Απίστευτα ψεύδη για μένα

Για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη πάντως, «η πραγματική δικαίωση των ανθρώπων που υπέφεραν και υποφέρουν είναι η αλλαγή που επέρχεται. Για εμένα προσωπικά μαθαίνω πως ακούγονται διάφορα ψέματα, όπως το ότι έκλεισα τα κοινωνικά μου δίκτυα όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, ενώ τα έχω κλείσει από τις 12 Ιανουαρίου. Επειδή αυτό το θέμα είναι σπουδαίο, είναι καλό να προσέχουμε από πού και πώς ενημερωνόμαστε».

«Την έκλεισα (τη σελίδα) για να κάνω καλύτερη διαχείριση του χρόνου μου, το έχω κάνει ξανά στο παρελθόν. Μου μεταφέρουν κι άλλα απίστευτα ψεύδη για μένα, δεν με αγγίζουν, η πραγματική ζωή δεν είναι στα social media κι εγώ δεν έχω τίποτε να κρύψω και τίποτε να φοβηθώ», σημειώνει την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στο flix ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Το θέατρο είναι γεμάτο από ανθρώπους με ψυχικά χαρίσματα»

Καθώς οι καταγγελίες για επιφανή ονόματα του θεάτρου πληθαίνουν, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τονίζει: «Όσο για το θέατρο, στο οποίο ανήκω εδώ και 30 χρόνια, θέλω να ξεκαθαρίσω πως η εικόνα του συνολικά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό όσων καταγγέλλονται είναι πολύ μικρότερο από εκείνους που δεν παραβατούν. Σας διαβεβαιώνω ότι το θέατρο είναι γεμάτο από ανθρώπους με ταλέντο και ψυχικά χαρίσματα. Από την άλλη, όπως συμβαίνει παντού στην κοινωνία, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν εννοήσει τη θέση τους στην κοινότητα διαφορετικά από ό,τι θα έπρεπε, που συμπεριφέρονται κακοποιητικά».

«Θεωρώ την καλoσύνη σημαντικότερη αρετή από το ταλέντο ή την ευφυΐα»

Όσο για την αποκαθήλωση αγαπημένων ηθοποιών και καλλιτεχνών, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σημειώνει: «Θεωρώ την καλoσύνη σημαντικότερη αρετή απ’ το ταλέντο ή την ευφυΐα, για τη δική μου ζωή. […] Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.