Παγώνη: Τα σχολεία δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων
«Τα πράγματα σ αυτή την φάση έτσι όπως έχουν εξελιχθεί είναι δύσκολα, ωστόσο θέλει ψυχραιμία»
Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και πόσο επηρέασε σε αυτήν το άνοιγμα των σχολείων
Την άποψη ότι τα σχολεία δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Όπως ανέφερε στο protothema.gr η κ. Παγώνη: «Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι δύσκολοι μήνες το ξέραμε αυτό. Γιa αυτό πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Είναι το κρίσιμο διάστημα όπου επιβάλλεται να γίνονται πάρα πολλά τεστ στην κοινότητα και να γίνεται εύκολη ιχνηλάτηση στους ασυμπτωματικούς που μεταδίδουν. Τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι φταίνε τα σχολεία για την αύξηση των κρουσμάτων. Σίγουρα υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία και θα έχουμε κι άλλα ενδεχομένως, αλλά μέχρι εκεί. Αν στα σχολεία γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση και τα τεστ σε μαθητές και δασκάλους, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».
«Τα πράγματα σ αυτή την φάση έτσι όπως έχουν εξελιχθεί είναι δύσκολα, ωστόσο θέλει ψυχραιμία. Θεωρώ πως θα πρέπει να περιμένουμε δυο με τρεις ημέρες ακόμα, ώστε να αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί. Δεν γίνεται επειδή χθες είχαμε τα 1261 κρούσματα ξαφνικά να σπείρουμε τον πανικό, έχουμε ζήσει και χειρότερα. Η τάση μπορεί να είναι αυξητική αυτές τις ημέρες, όμως καθημερινά χρειάζεται ν αξιολογούμε τα δεδομένα όπως τον αριθμό τον κρουσμάτων και τους διασωληνωμένους. Αυτή την στιγμή υπάρχουν διασωληνωμένοι που είναι πολλές μέρες στις εντατικές. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις ηλικιωμένες ηλικίες που είναι δύσκολο να αποσωληνωθούν, γι αυτό μένουν στις εντατικές για μεγάλο διάστημα», κατέληξε.
Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία
Οι δηλώσεις της κ. Παγώνη έρχονται σε αντίθεση με αυτές του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος δήλωσε πως τα σχολεία φέρουν σημαντικό μέρος της ευθύνης για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανές χαλαζοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.