- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Η Τουρκία απαγορεύει μουσική & πάρτι στα χιονοδρομικά
Κυρώσεις στον διευθυντή του ξενοδοχείου και σε άλλα 10 άτομα για παραβίαση των κανονισμών της πανδημίας
Κορωνοϊός: Τη μουσική και τα πάρτι στα χιονοδρομικά κέντρα απαγορεύει η Τουρκία μετά τις εικόνες που ήρθαν στο φως από τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου.
Η Tουρκία προχώρησε στην απαγόρευση της μουσικής και των πάρτι στα χειμερινά θέρετρα, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από κόσμο να διασκεδάζει σε γιορτές, δίχως να τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
Τα χιονοδρομικά κέντρα εξαιρέθηκαν από ορισμένους από τους περιορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνεται ολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που σημαίνει πως οι σκιέρ μπορούσαν να απολαύσουν το αγαπημένο άθλημά τους, την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να μείνουν στα σπίτια τους.
Τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα, προκάλεσαν οργισμένα πρωτοσέλιδα και τίτλους ειδήσεων, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει στους πλούσιους να διασκεδάζουν, την ώρα που οι μικρές επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες υποφέρουν.
Σε ένα βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε στο θέρετρο Ουλουντάγ, διακρίνονται άνθρωποι, που δεν φορούν μάσκα, να χορεύουν σε έναν μερικώς κλειστό εξωτερικό χώρο. Χθες, το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη διέταξε το κλείσιμο ενός ξενοδοχείου στο Ουλουντάγ για 10 ημέρες, επιβάλλοντας κυρώσεις στον διευθυντή του ξενοδοχείου και σε άλλα 10 άτομα για παραβίαση των κανονισμών της πανδημίας.
«Χορεύοντας με τον κορονοϊό», ήταν ο τίτλος στις ειδήσεις του τηλεοπτικού δικτύου HaberTurk's. Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είπε ότι είναι λάθος να επιτρέπονται οι μεγάλες συναθροίσεις.
«Εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά και να πας για σκι, μπορείς να διασκεδάσεις όσο θέλεις, την ώρα που το κατάστημα ενός φτωχού είναι κλειστό. Πώς ακριβώς είναι αυτό δίκαιο;», είπε ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
Με τα σχολεία να είναι κλειστά λόγω των διακοπών στο τέλος του εξαμήνου, τα καταλύματα στην περιοχή έχουν σχεδόν 100% πληρότητα, είπαν διευθυντές ξενοδοχείων στο Ρόιτερς. Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες είναι ντόπιοι τουρίστες, ορισμένοι ταξίδεψαν από μακριά για να επισκεφθούν το μεγαλύτερο κέντρο χειμερινών αθλημάτων της Τουρκίας.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας επισημαίνει πως οι δραστηριότητες στα χιονοδρομικά κέντρα, που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης της μάσκας, θέτουν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ανέφερε επιπλέον ότι η απαγόρευση στη μουσική και τα πάρτι θα έχει ισχύ όλα τα Σαββατοκύριακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.