- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αρκουμανέας: Σταδιακή μείωση στους δείκτες- Eπιμένει η πανδημία
Tι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού
Το γεγονός ότι υπάρχει μεν μια σταδιακή μείωση σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες αλλά η πανδημία του κορωνοϊού επιμένει, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι υπάρχει τάση μείωσης τόσο στα κρούσματα, όσο και στους θανάτους και τους διασωληνωμένους, καθώς επίσης και στον δείκτη θετικότητας.
Σε ό,τι αφορά τα τεστ που διενεργούνται, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό, επισημαίνοντας πως στόχος του ΕΟΔΥ είναι να γίνονται τεστ σε περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο αλλά και σε άλλες περιοχές, ώστε να προληφθεί τυχόν έξαρση του ιού. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή στη χωρά διενεργούνται πολλά rapid τεστ, τα οποία είναι αξιόπιστα και βοηθούν στη γρήγορη ιχνηλάτηση. Μάλιστα, σημείωσε πως καθημερινά διενεργούνται έως 32.500 έλεγχοι PCR (μοριακά τεστ) και rapid.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα προ ημερών που έκαναν λόγο για «διπλά βιβλία» καταγραφής κρουσμάτων, ο κ. Αρκουμανέας εμφανίστηκε κάθετος πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει ενώ, ενόψει και των εορτών, σήμανε καμπανάκι κινδύνου, λέγοντας πως ακόμη και μετά από αρνητικό τεστ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.