- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα έγινε ταινία (βίντεο)
Η αθέατη ιστορία και οι «αφανείς» ήρωες για να δημιουργηθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα στην Αθήνα εν μέσω lockdown
Μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για το πώς άναψε το δέντρο στο Σύνταγμα και πλημμύρισε φως την πλατεία εν μέσω lockdown.
Ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε για τα Χριστούγεννα 2020 έναν διαφορετικό τρόπο για να μοιραστεί με όλους, τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.
Μέσα από μια μικρή ταινία που διηγείται μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους «αφανείς» ήρωες του Δήμου αυτά τα φετινά -και τόσο διαφορετικά- Χριστούγεννα.
Αυτούς που συνεχίζουν καθημερινά να κάνουν απλά τη δουλειά τους, βάζοντας το λιθαράκι τους ώστε η ατμόσφαιρα στην Αθήνα να γίνει πιο γιορτινή, αλλάζοντας την ψυχολογία των πολιτών εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό. Πρωταγωνιστής στην ταινία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος ο Διονύσης Νικολάου.
Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός και ο παλαιότερος εργαζόμενος του Δήμου. Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και τον γιο του.
Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στον δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί.
Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα.
Αυτήν τη διαδρομή φέρνει στο φως και αποτυπώνει με ανθρώπινη και ζεστή ματιά η μικρή αυτή ταινία, σε μια χρονική συγκυρία που λόγω του κορωνοϊού ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια και έχει περιορίσει τις κοινωνικές επαφές, αδυνατώντας να δει από κοντά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που δεσπόζει πλέον στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος.
Κώστας Μπακογιάννης για Χριστούγεννα 2020: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες
«Φέτος ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του» τονίζει στο μήνυμα του με αφορμή τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Τους "αφανείς" ήρωες, που ακούραστα παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα, βάζοντας πλάτη για να "σπάει" η σκοτεινιά της εποχής για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Φέτος τα φώτα σ’ αυτούς που πραγματικά δίνουν φως στη ζωή μας. Καλά Χριστούγεννα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Fanzone του event, στο ΟΑΚΑ, θα ανοίξει δωρεάν για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί
Σε καθοριστικό στάδιο προχωρά η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Πώς ξεγελούσαν τα θύματά τους
Από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο DAIS, το HeartMath 3.0 φέρνει στο επίκεντρο την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυτορρύθμιση, την εργασιακή ευεξία και τη λήψη αποφάσεων υπό πίεση
Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και από πότε
Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.