- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ Meteo: Ποιο το φαινόμενο που προκάλεσε τα μοναδικά χρώματα στον ουρανό κατά τη σημερινή ανατολή του Ήλιου.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ Meteo εξήγησε το λόγο για τον οποίο το πρωί της Πέμπτης (10/12), ο ουρανός σε πολλές περιοχές της χώρας μας, είχε έντονο κίτρινο ή κοκκινωπό χρώμα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αιτία αυτού του φαινομένου ήταν η υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, η οποία προκάλεσε την έντονη σκέδαση των ακτίνων του ηλιακού φωτός στα μικρά μήκη κύματος (μπλε, πράσινο), αφήνοντας τις ακτίνες μεγαλύτερου μήκους κύματος να φτάσουν στο έδαφος (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο). Μάλιστα, στο ίδιο φαινόμενο οφείλονται τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και της συνηθισμένης ανατολής όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, απλά η σκόνη εντείνει το φαινόμενο.
Δείτε τη μοναδική εικόνα από την Πεντέλη στις 07:24 την Πέμπτη 10/12 και τον χάρτη πρόγνωσης για τη μεταφορά σκόνης από το αριθμητικό μας μοντέλο που σωστά προέβλεψε τις μεγάλες συγκεντρώσεις κοντά στο έδαφος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.