- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μέτρα στα πρότυπα του Πολυτεχνείου
Αναμένεται απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι πληροφορίες για τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την 12η επέτειο - Συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ανακοινώσει απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων για όλη την επικράτεια, ενόψει της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή θα είναι στην ίδια κλίμακα με τα μέτρα που ίσχυσαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απαγόρευση συναθροίσεων αναμένεται να επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και θα προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα «κλειδώσουν» το απόγευμα της Παρασκευής (4/12), έπειτα από συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 4.000 αστυνομικούς που θα διατεθούν στην Αττική.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, καλλιτέχνες, δικηγόροι δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί, υπογράφουν κείμενο-κάλεσμα για απότιση τιμής στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. «Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού. Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά του Πολυτεχνείου: «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.