- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο 87% η πληρότητα στις ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό
Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη - Τι είπε για τον εμβολιασμό
Η πληρότητα στις ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό ανέρχεται στο 87%, την ώρα που το ποσοστό θετικότητας έχει πέσει στο 9,2%.
Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για κορωνοϊό αγγίζει το 87% στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, πρόσθεσε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα ήταν 410.
Σχετικά με την κατάσταση στην Εντατική νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια, στην Αττική από τις 229 συνολικά ΜΕΘ για Covid-19 κατειλημμένες είναι οι 177 κλίνες και σε ό,τι αφορά την κάλυψη απλών κλινών, περίπου 600 ασθενείς νοσηλεύονται. Στο σύνολο της επικράτειας επί διαθεσίμων 7.093 απλών κλινών οι κατειλημμένες κλίνες είναι 4.408.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, που συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση, ανέφερε ότι συνολικά έχουν διενεργηθεί 2.400.000 PCR και περίπου 215.000 rapid test. Και τόνισε με νόημα πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έκανε rapid test.
«Σε όλη τη χώρα η θετικότητα είναι γύρω στο 9,18 και στην Αττική η θετικότητα έχει διαμορφωθεί λίγο κάτω από το 7,5%»γνωστοποίησε ο κ. Αρκουμανέας.
Αναφορικά με τη διατίμηση του τεστ ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει η σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
Προετοιμασία για τα εμβόλια κορωνοϊού - Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής
Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των ψυγείων με ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας που απαιτούνται για τα εμβόλια που θα έρθουν στη χώρα είναι 14 και ήδη έχουν φτάσει τα επτά και τα υπόλοιπα έρχονται αυτήν την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα γίνει η διανομή σε διάφορα σημεία της χώρας.
Όπως είπε, τα εμβόλια έρχονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και διατηρούνται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου, αλλά υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που διατηρούνται σε συνθήκες ψυχρής αλυσίδας από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα εμβολιαστικά κέντρα δεν χρειάζεται να έχουν τα ειδικά ψυγεία.
Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό δεν είναι υποχρεωτικός
Σχετικά με το υγειονομικό διαβατήριο, είπε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και είναι σαφής και η θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Υπάρχουν, πρόσθεσε «συζητήσεις προκειμένου να παραμείνουν τα σύνορα κάθε χώρας ανοιχτά, αυτή είναι και η πάγια θέση της ΕΕ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση εάν υπάρξουν αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ θα τις ακολουθήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συζήτηση».
Στόχος, τόνισε, είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τα οφέλη του εμβολιασμού και για την ασφάλεια των εμβολίων, διότι αυτά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά όταν λάβουν την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.