- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μέσα στο 2021 ο νέος εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης
«Θα λύσει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους»
Εντός του 2021 θα τεθεί προς ψήφιση ο νέος εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, ο νέος νόμος «θα λύσει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους».
Στη συνδιάσκεψη που λόγω καραντίνας, έγινε με τηλεδιάσκεψη, μίλησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος αφού εξήρε το έργο των Δήμων στην στήριξη και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και στις δύο φάσεις της πανδημίας δήλωσε ότι η οικονομική τους ενίσχυση είναι δεδομένη και θα επαναπροσδιοριστεί, με βάση τις νέες ανάγκες και μετά την έκτακτη επιχορήγηση των 50 εκατ. ευρώ που δόθηκε.
Επίσης υπογράμμισε ότι Δήμοι και Περιφέρειες είναι ισότιμες βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης και ότι το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που θα γίνει με τη συμμετοχή των προτάσεων της ΚΕΔΕ θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνδιάσκεψη, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η έκθεση Πισσαρίδη και οι επικείμενες αλλαγές στο νόμο 4412. Ιδιαίτερα το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη, που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στην κυβέρνηση και στην οποία περιγράφεται ποιος πρέπει να είναι ο σύγχρονος ρόλος της αυτοδιοίκησης και ποια βήματα πρέπει να γίνουν στη χώρα, ώστε οι Δήμοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε επίσης μεγαλύτερη οικονομική χρηματοδότηση των Δήμων, λόγω της πανδημίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.