- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρή κακοκαιρία στα Χανιά: Κρατήθηκε από κολώνα για να γλιτώσει
Επιχείρηση διάσωσής της ΕΜΑΚ
Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας έχει βρεθεί η δυτική Κρήτη - Σοβαρά προβλήματα στην περιοχή των Χανίων.
Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν χτυπήσει εδώ και δύο εικοσιτετράωρα τη δυτική Κρήτη, με τα Χανιά να υφίστανται ισχυρότερο πλήγμα από τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες. Οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκαν 42 κλήσεις και πραγματοποίησαν 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, καθώς και τρεις κοπές δέντρων.
Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι Άγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, αλλά και οικισμοί.
Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστούν οδηγοί από τα οχήματά τους.
την περιοχή της Σούδας, πυροσβέστες απεγκλώβισαν έξι άτομα από όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης νερού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Διάσωση οδηγού από τα ορμητικά κύμματα
Σε μία άλλη περιοχή, στο Καρτερό, η ζωή μίας γυναίκας κινδύνεψε όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, κινδυνεύοντας να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Για να γλιτώσει βγήκε από το όχημα και κρεμάστηκε από μία κολώνα της ΔΕΗ, περιμένοντας τους άνδρες της πυροσβεστικής να την απεγκλωβίσουν. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση διάσωσής της, με την γυναίκα να γλιτώνει από την περιπέτεια, χάρη στις ενέργειες της 3ης ΕΜΑΚ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.