- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Στους 324 οι νεκροί στη χώρα - Πέθανε 81χρονος
Ένας ακόμη θάνατος μέσα σε λίγες ώρες
Ένας 81χρονος άνδρας κατέληξε στον «Ευαγγελισμό», με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας να είναι πλέον 324.
Στους 324 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα, καθώς ένας ακόμη συνάνθρωπός μας κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Πρόκειται για άνδρα 81 ετών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Νωρίτερα, κατέληξε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Λινού: Καθολική χρήση μάσκας οπουδήποτε εκτός σπιτιού
Για τη χρήση της μάσκας απ' όλους αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.
Συγκεκριμένα, η κα Λινού υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αριθμούς αυτή τη στιγμή, όντως τα πράγματα είναι άσχημα και όντως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, ακόμα κι αν εφαρμοστούν πλήρως, πιθανόν να μην είναι αρκετά για να μειώσουν ή να ελέγξουν την επιδημία του κορωνοϊού. Αυτό που είναι σίγουρο ότι θα κάνουν είναι ότι θα μειώσουν τον ρυθμό αύξησης» και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Εναπόκειται σε όλους μας, όχι μόνο να εφαρμόζουμε με ακρίβεια τα μέτρα, αλλά και να επινοούμε άλλους τρόπους με τους οποίους ο καθένας θα μειώνει τις επαφές του με άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να γίνει καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, οπουδήποτε δηλαδή εκτός σπιτιού».
Τέλος, αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα που παρουσιάζονται, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι «για τα σχολεία είχα εκφράσει πολύ μεγάλη επιφύλαξη, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να λειτουργούν τα σχολεία, αλλά ότι πρέπει να ληφθούν έντονα μέτρα προφύλαξης ώστε και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς, με κύριο μέτρο την τήρηση των αποστάσεων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγωδία γράφτηκε στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2023
Eπιχειρούν 118 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα
Οι πολίτες καλούνται να μην ανοίγουν το αρχείο
10 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο
Σε γενική επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και υπευθυνότητας της ION
Οι πρώτες πληροφορίες
Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της
Επί 20 μέρες οι 43χρονος έπαιζε θέατρο
Άνοιξε για τους πεζούς το κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Μητροπόλεως - Συνεχίζονται οι εργασίες
Ο ρόλος των βοριάδων που φυσούν στο Αιγαίο
Εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα
Σε ιδιωτικό ναυπηγεία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.