- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα ελληνικά από το Anadolu δηλώσεις του Ακάρ για την Ελλάδα
Στα ελληνικά το tweet του Anadolu
Τις προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για την Ελλάδα προβάλλει μεταφράζοντάς τις στα ελληνικά το τουρκικό δίκτυο Anadolu.
Το δίκτυο Anadolu προχώρησε στη μετάφραση στα ελληνικά των προκλητικών δηλώσεων του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με τις οποίες καλεί την Ελλάδα να μην γίνουν «μεζές του Μακρόν».
Συγκεκριμένα, το δίκτυο μετέφρασε τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ μετά από ερώτηση του ΑΑ για θέματα επικαιρότητας, με τον ίδιο να σημειώνει: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές στην προσπάθεια-επιχείρηση του Μακρόν που αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο εσωτερικό της χώρας».
Ακάρ: Η επιστροφή του Oruc Reis δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπoυμε
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η επιστροφή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στα νότια παράλια της χώρας δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ είπε ότι η επιστροφή του πλοίου έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών του.
Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, «λες και δεν υπήρχε κανένα άλλο νησί για τον εορτασμό», όπως είπε. «Ασφαλώς μας ενοχλεί αυτό», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακάρ κάλεσε επίσης την Ελλάδα να σταματήσει την «προκλητική συμπεριφορά» της που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και είπε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να «ξελογιάζονται» από τις πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ταυτόχρονα όμως, ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο «το συντομότερο δυνατόν», λέγοντας ότι η Άγκυρα θέλει την επίτευξη πολιτικών λύσεων μέσω ειρηνικών μεθόδων.
Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, στρατιωτικοποιώντας 18 νησιά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να κλιμακώνεται η ένταση και να σαμποτάρεται ο διάλογος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική μετά την εκτροπή αυτοκινήτου στα Ζερβοχώρια
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή την αποχώρηση από το αεροδρόμιο «Mακεδονία»
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Νίκο Ταχιάο
Παράταση κυκλοφορίας και επιπλέον συρμοί στον ΗΣΑΠ για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ζαχαράκη: «Το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί και δεν περιορίζεται στη στείρα μετάδοση γνώσεων»
Η βάση της θα κλείσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους
Κατασχέθηκαν πιστόλι, μαχαίρια, φυσίγγια και μπαλτάς μετά από έλεγχο αστυνομικών
Μήνυμα Αναστασιάδη για την τήρηση του νέου κανονισμού στις φοιτητικές εστίες και την ασφάλεια των υποδομών
Τι εξετάζουν οι Αρχές - Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τις έρευνες
Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Έχει ανοίξει τρύπα στο οδόστρωμα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κρίσιμο χειρουργείο που έκανε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.