- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μίχαλος: Το τεστ να γίνεται χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τονίζει πως το κόστος του τεστ είναι υψηλό
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τονίζει πως το κόστος του τεστ κορωνοϊού είναι δυσβάσταχτο για τους ασφαλισμένους
Tη διενέργεια τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού χωρίς καμία επιβάρυνση των ασφαλισμένων ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, το κόστος διενέργειας του τεστ είναι υψηλό και δεν είναι λογικό να το καλύπτουν είτε οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι είτε οι εργοδότες τους, που συνήθως αναλαμβάνουν το κόστος, προκειμένου να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία στους χώρους εργασίας.
Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες με την επιστροφή των εργαζομένων από τις διακοπές στους χώρους εργασίας και δεδομένου ότι μεγάλος είναι ο αριθμός που έχει επισκεφθεί περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας η διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Αναμένονται μάλιστα τα σχετικά πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές.
Τα επιμελητήρια ήδη έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών, από μέρους επιχειρήσεων-μελών τους, ότι υπάρχει «απροθυμία» διενέργειας αυτών των τεστ από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος των τεστ σε ιδιωτικές δομές υγείας να το αναλαμβάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις για λογαριασμό των εργαζομένων τους.
Ο πρόεδρος καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να διευρύνουν τα κριτήρια για την διενέργεια τεστ κορωνοϊού, προκειμένου οι επιχειρήσεις που ήδη βιώνουν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις να μην επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.