- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας γίνονται οι εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ιδιωτεύοντες Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, με εντολή του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλου.
Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του αντιεισαγγελέα Εφετών, καθηγητές του Ιδρύματος, που παράλληλα με την ιδιότητά του Πανεπιστημιακού δασκάλου ασκούν ιδιωτικά το επάγγελμά τους, δεν καταθέτουν όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία το 10% επί των ακαθάριστων εσόδων τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου, το θεσμοθετημένο από το ΑΠΘ όργανο για τη διαχείριση της έρευνας και συναφών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.
Με βάση την καταγγελία αυτή, ο εισαγγελέας κ. Δημόπουλος, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητά της και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα, που θα φτάσει πίσω μέχρι το 1999, θα αφορά όχι μόνο στους πανεπιστημιακού δασκάλους, αλλά και σε όσους διετέλεσαν σε αυτό το διάστημα στην 3μελη επιτροπή διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού, και στο εκάστοτε πρυτανικό συμβούλιο που εποπτεύει τον Λογαριασμό.
Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι, ανάλογα με την περίπτωση, αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.