- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσαν ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας και ο καλλιτεχνικό διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Σωτήρης Χατζάκης, μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που, όπως ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας στόχο της είναι «να γίνει ένα ακόμη άνοιγμα της εκπαίδευσης στον χώρο του πολιτισμού και να δοθεί για πρώτη φορά η ευκαιρία, σε όσους το επιθυμούν, να καταρτιστούν, εντελώς δωρεάν, σε ειδικότητες του χώρου της Θεατρικής Τέχνης». «Η κατεύθυνση που έχουμε στο υπουργείο με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είναι να ενισχύσουμε την δωρεάν δημόσια παιδεία, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο πιστεύω ότι θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική, ενώ ανάλογη συνεργασία θα υλοποιηθεί και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανοικτή συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές Θεατρικών Σπουδών και Καλών Τεχνών», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.
«Θεωρούμε το εγχείρημα του υπουργείου Παιδείας εξαιρετικά χρήσιμο και κοινωφελές», είπε από την πλευρά του ο κ. Χατζάκης. «Το Εθνικό Θέατρο, συνυπογράφοντας το εγχείρημα, θα προσφέρει, ως κύριος σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας, όλη την τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή του για την επιτυχία της προσπάθειας. Θεωρούμε, τέλος, σημαντική την πολιτική μείωσης του εισιτηρίου που θα εφαρμόσουμε για τους μαθητές, διότι έτσι θα τους παροτρύνουμε και θα διευκολύνουμε ταυτόχρονα την πρόσβασή τους στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ειδικότερα, με απόφαση του υφυπουργού, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συνεργάζεται πλέον με στελέχη του Εθνικού Θεάτρου για :
-Την τεχνική υποστήριξη για την κατάρτιση προγραμμάτων για τις παρακάτω ειδικότητες στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της χώρας:
1. Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου (ΔΙΕΚ)
2. Μηχανικός Σκηνής- Φροντιστής (ΔΙΕΚ)
3. Τεχνικός Θεατρικού Μακιγιάζ & Θεατρικών Κομμώσεων (ΔΙΕΚ)
4. Κατασκευαστής Θεατρικού Ενδύματος(ειδίκευση στον τομέα της Κοπτικής-Ραπτικής)
-Την ένταξη της θεματικής ενότητας «θεατρική παιδεία» ως προσφερόμενο εθνικό πρόγραμμα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στους περισσότερους Δήμους της χώρας.
και
-Την παροχή μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 8 (οκτώ) ευρώ στους καταρτιζόμενους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της ΓΓΔΒΜ για όλες τις παραστάσεις παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε όλη την Επικράτεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εγκατάσταση του ETCS, η επιχειρησιακή λειτουργία και το επικοινωνιακό κενό ανάμεσα
Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα αλλάζουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:20
Η οργάνωση κάνει λόγο για κλιμάκωση της σχετικής ρητορικής στον δημόσιο χώρο
Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αλλαγή που έρχεται το επόμενο τριήμερο - Πώς θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από εστίες μόλυνσης σε κοσμήματα για την πόλη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά εγκλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.