Ο κορωνοϊός μείωσε την εγκληματικότητα στην Ελλάδα
Φόβοι για άυξηση στις τηλεφωνικές απάτες και στις επιθέσεις μέσω διαδικτύου
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει μειωθεί μέχρι και 25% το διάστημα της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.
Μέχρι και 25% έχει μειωθεί η εγκληματικότητα σε βασικούς δείκτες, δηλαδή σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την επικράτεια το διάστημα της καραντίνας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και το γεγονός ότι ο κόσμος μένει στα σπίτια του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει μειώσει και τις διαρρήξεις αλλά και τις κλοπές που σημειώνονται στον δρόμο.
Οι φόβοι της Ασφάλειας για ληστείες, επιθέσεις και κλοπές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων που παραμένουν ανοικτά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αφού και στα διανυκτερεύοντα βενζινάδικα, οι ληστείες έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 50%. Αυτό που «καίει» τις Αρχές και την Αστυνομία, είναι να διαφυλάξουν και τα μαγαζιά που αυτή την περίοδο παραμένουν κλειστά, έχοντας και εμπορεύματα μέσα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παρατήρησαν, ωστόσο, μετατόπιση του εγκλήματος σε δυο κατηγορίες. Στις τηλεφωνικές απάτες, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, και φόντο τον κορωνοϊό και σε επιθέσεις μέσω διαδικτύου, καθώς μεγάλη μερίδα πολιτών μετά το λουκέτο των καταστημάτων στρέφεται σε ηλεκτρονικές αγορές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.