- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δοξιάδης στο σχέδιο «κανένα παιδί μόνο» για τα ασυνόδευτα παιδιά
«Νιώθω μεγάλη την ευθύνη... Και συγχαίρω τον Πρωθυπουργό, διπλά»
Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης δηλώνει περήφανος για την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην οποία θα συνδράμει δίπλα στην ψυχολόγο, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Το πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο» ενεργοποίησε η κυβέρνηση για την προστασία και τη φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών που έχουν φτάσει στη χώρα μας μέσω των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και ζουν υπό άθλιες συνθήκες.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως εθνική συντονίστρια την ψυχολόγο Ειρήνη Αγαπηδάκη και στο πλευρό της θα βρίσκεται ο σταθερός υποστηρικτής του Κράτους Δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. Αμέσως μετά την ανάληψη αυτής της ευθύνης ο συγγραφέας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό σε ανάρτησή του στο Facebook και εξήγησε μάλιστα γιατί τον ευχαριστεί «διπλά»:
«Είμαι περήφανος για τη χώρα μου που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Νιώθω μεγάλη την ευθύνη μου που συμμετέχω, να βοηθήσω όσο μπορώ. Και συγχαίρω τον Πρωθυπουργό, διπλά: που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και που ανέθεσε το έργο σε μια μια τόσο άξια και σπουδαία ελληνίδα. Μια γυναίκα που δεν της δόθηκε καμιά ευκαιρία στη ζωή της, που αγωνίστηκε σκληρά για να φτάσει όπου έφτασε και αγωνίζεται συνέχεια, μόνο για ένα πράγμα: το καλό των άλλων ανθρώπων.
Τη γνώρισα όταν υπήρξε, εθελοντικά, ο πιο πολύτιμος συνεργάτης μου στην υπόθεση των Οκτώ τούρκων αξιωματικών. "Παλικαρού" τη φώναζα τότε. Είναι. Φαίνεται. Και θα το δείξει με τον πιο καλό τρόπο. Με την Irene Agapidaki στο κουμάντο, δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία. Ευχαριστώ Κυριάκο, ευχαριστώ Ειρήνη, από 5.000 παιδιά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τη μεσιτική έκρυβαν 3,1 εκατ. ευρώ - Οι εταιρείες δήλωναν ζημιές και είχαν τζίρους εκατομμυρίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρόντες τρεις κατηγορουμένοi από τους συνολικά 36
Κυρανάκης: «Αμέριστη συμπαράσταση στον Χαρδαλιά για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του»
Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Σε ποιες περιοχές θα γίνονται οι περισσότεροι έλεγχοι
Η έρευνα της QED και η συζήτηση Θεοδωράκη-Κορνέτη
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Απομένουν δύο ακόμη ημέρες εξετάσεων
Συνεχίζεται σήμερα στη Λάρισα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Το μέγεθος και το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.