Νέος γύρος επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες, video)
Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές
Νέος γύρος επεισοδίων στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Δέχθηκαν βία και φωτορεπόρτερ. Αποδοκιμάστηκε ο Νίκος Φίλης από φοιτητές.
Αν και για λίγη ώρα, η κατάσταση φαινόταν να ηρεμεί, τελικά στις 2 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε στην ΑΣΟΕΕ και δεύτερος γύρος επεισοδίων, με βία αυτή την φορά εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων από τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές που βρίσκονται στον περίβολο. Οι φοιτητές έχουν ανοίξει πανό και έχουν σχηματίσει αλυσίδα. Εξω από την ΑΣΟΕΕ βρίσκονται αυτή την ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 - αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές.
Ο Νίκος Φίλης, ωστόσο, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από ομάδα φοιτητών, όταν έφθασε έξω από το πανεπιστήμιο. Φοιτητές του ζήτησαν να αποχωρήσει και καταλόγισαν «σε κυρίους σαν τον Φίλη», ότι άνοιξαν το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι η ΑΣΟΕΕ ανήκει σε όλους τους φοιτητές και όχι στα ΜΑΤ ή σε άλλους ιδιοκτήτες.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν τις αστυνομικές δυνάμεις για βία, κάνοντας λόγο για δύο τραυματίες στο κεφάλι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας
Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.