- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άκης Τσελέντης: Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του
«Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά» - «Ο κ. Σπίρτζης με είχε αποκλείσει από την Επιτροπή»
Τσελέντης: Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του. Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο Σπίρτζης με είχε αποκλείσει από την Επιτροπή.
Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ εξαπέλυσε σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.
«Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», υποστήριξε το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».
Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «με είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».
Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
Ο κ. Τσελέντης δήλωσε τέλος ότι η μετασεισμική δραστηριότητα απο τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός, όπως εκτίμησε ο ίδιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.