- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο δήμαρχος Πάτρας επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό από το 2013
Απόφαση - σταθμός για τους εργαζομένους στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης
Με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης επιστρέφει 13ο και 140 μισθό από το 2013 έως το 2018.
Παρά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνατγματική την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, έλαβε απόφαση για την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).
Συγκεκριμένα, με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 22 Μαϊου στη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε ότι θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.
Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.
Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.
Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες.
Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του.
Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.